Vuoden peli -voittajat 2024 on valittu

Julkaistu:

Tämän vuoden parhaat lautapelit on valittu! Suomen Leluyhdistyksen vuosittain järjestämässä Vuoden Peli -kilpailussa arvioidaan uutuuslautapelejä neljässä eri kategoriassa: Vuoden Lastenpeli, Vuoden Partypeli, Vuoden Perhepeli ja Vuoden Strategiapeli. Tuomaristo arvioi erityisesti laatua ja turvallisuutta, mutta myös muun muassa pelattavuutta, ohjeiden selkeyttä sekä pelin ulkonäköä ja sen antamaa mielikuvaa. Kokosimme tähän tämän vuoden voittajat perusteluineen ja esittelyineen.

Vuoden Lastenpeli 2024 

 

Leikkien Pikkuapinat

Pikkuapinat on hellyyttävän hauska ensipeli taaperolle ja aikuiselle. Pelissä harjoitellaan motorisia, kielellisiä, kognitiivisia sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja hauskalla tavalla."


Hauska ensipeli liikkuvalle ja leikkivälle taaperolle! Nosta vuorollasi apinakortti, apinoi tehtävä ja aseta kortti pelilaudalle. Peli päättyy, kun pelaajat ovat keränneet pelilaudan puuhun viisi korttia.

Kahdelle tai useammalle pelaajalle
Ikäsuositus: 2 v. +



 

Vuoden Perhepeli 2024

Orbito

”Orbito on kuin liikkuva ristinolla. Se viihdyttää monen ikäistä pelaajaa ja on mukavan kompaktin kokoinen."

Yritä saada neljä omaa kuulaasi riviin vaakasuoraan, pystysuoraan tai viistoon patentoidulla, liikkuvalla pelilaudalla. Mutta ole askel edellä, sillä liikkuvalla pelilaudalla kuuliesi paikka vaihtuu nappia painamalla. 

Pelaajat: 2
Peliaika: 10 min
Ikäsuositus: 10+


    Orbito

    Vuoden Partypeli 2024


    Telepaattori

    ”Ihana seurapeli, jossa todellakin oppii tuntemaan pelikumppaninsa hauskojen kysymysten avulla."

    Lue kysymys ja kirjoita vastauksesi muistiin, mutta älä paljasta sitä muille! Nyt muut pelaajat yrittävät lukea ajatuksiasi ja kirjoittavat vastauksen, ja sinun pitää asettaa vastaukset paremmuusjärjestykseen. Valitse vastauksista suosikkisi ja inhokkisi! Entä voivatko ystäväsi lukea ajatuksesi ja laittaa samaan järjestykseen?

    Pelaajat: 3-6 pelaajaa
    Pelin kesto +30min
    Ikäsuositus: yli 12 v.


    Vuoden Strategiapeli 2024

    El Grande

    Tulossa viikolla 42-43

    ”Muiden pelaajien liikkeiden ennakointi tekee pelistä jännittävän ja yllättävän."

    Valtataistelut 1400-luvun Espanjassa: Kuulut grandeihin, Espanjan korkeimpaan aatelistoon, ja haluat osuutesi tässä kamppailussa. Lähetät pelottomat ritarisi, caballerot, lisäämään vaikutusvaltaasi valloittamalla alueita. Käyttämällä toimintakortteja taitavasti sabotoit kilpailijoidesi hankkeet, saat kuninkaan puolellesi ja punot juonia, joilla pysyt aina askeleen edellä muita. Kuka voittaa taistelun Espanjasta ja kruunataan El Grandeksi?

    Pelaajat: 2-5
    Peliaika: 90 min
    Ikäsuositus: 12+

       

      Avainsanat

      Lisää luettavaa

      E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.

      Digitaalisten tuotteiden ostaminen on mahdollista vain Suomessa.