Helppo neulepanta viileneviin iltoihin

Julkaistu:

Paksusta ja pehmeästä Novita Hygge Wool -langasta neulottu Hilja-panta on täydellinen projekti neulomisen aloittelijoille. Sen selkeä malli ja muhkea lopputulos tekevät siitä paitsi helpon, myös tyylikkään asusteen talvisiin päiviin. Pantaa koristaa siro etuosan kieppi, joka tuo siihen eleganttia ilmettä ja kehystää kauniisti kasvoja. Tässä projektissa yhdistyvät käytännöllisyys ja esteettisyys, ja se valmistuu nopeasti, joten onnistumisen iloa saa kokea jo muutamassa tunnissa.

Suunnittelija: Ronja Hakalehto

Valmiin neuleen mitat

  • Yksi koko, ympärys hieman venyttäen noin 54–56 cm

Tarvikkeet:

Ohje:

Mallineuleet :
Puolipatentti tasona:
1. kerros:
(nurja puoli) neulo *1 silmukka nurin, 1 silmukka oikein*, toista tähtien väli *–* yhteensä 6 kertaa ja neulo 1 silmukka nurin.
2. kerros:
nosta ensimmäinen silmukka neulomatta lanka työn takana, neulo *1 silmukka nurin, neulo oikea silmukka oikein siten, että otat puikolle myös edellisen kerroksen silmukan*, toista tähtien väli *–*yhteensä 5 kertaa, neulo 1 silmukka oikein ja 1 silmukka nurin.
3. kerros:
(nurja puoli) nosta ensimmäinen silmukka neulomatta lanka työn edessä, neulo *1 silmukka oikein, 1 silmukka nurin* ja toista tähtien väli *–* yhteensä 6 kertaa.
Toista kerroksia 2-3.

Aloitus

Luo 13 silmukkaa ja aloita puolipatentti tasona:

1. kerros: (nurja puoli) neulo *1 silmukka nurin, 1 silmukka oikein*, toista tähtien väli *–* yhteensä 6 kertaa ja neulo 1 silmukka nurin.

2. kerros: nosta ensimmäinen silmukka neulomatta lanka työn takana, neulo *1 silmukka nurin, neulo oikea silmukka oikein siten, että otat puikolle myös edellisen kerroksen silmukan*, toista tähtien väli *–* yhteensä 5 kertaa, neulo 1 silmukka nurin ja 1 silmukka oikein.

3. kerros: (nurja puoli) nosta ensimmäinen silmukka neulomatta lanka työn edessä, neulo *1 silmukka oikein, 1 silmukka nurin*, toista tähtien väli *–* yhteensä 6 kertaa.

Toista kerroksia 2–3, kunnes kappaleen pituus on 54 cm tai haluamasi pituus.

4. Päätä s:t joustinneuletta neuloen: Neulo 1 silmukka oikein ja 1 silmukka nurin, nosta oikeanpuoleinen silmukka vasemmanpuoleisen yli. Neulo aina yksi silmukka lisää joustinneuleen mukaisesti ja nosta oikeanpuoleinen silmukka vasemmanpuoleisen yli. Toista kunnes jäljellä on 1 silmukka. Katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi.

5. Viimeistely

Taita kaitaleen toisesta päästä kulmat vastakkain ja ompele ne yhteen reunasta alkaen noin 3 cm, niin että keskelle jää pieni reikä.

Laita kaitaleen toisen pään kulma reiästä läpi ja ompele samalla tavalla kulmat vastakkain noin 3 cm:n matkalta.

Höyrytä panta kevyesti.

Ohje: Novita

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.

Digitaalisten tuotteiden ostaminen on mahdollista vain Suomessa.